13 ℃

Marcia (41) bewaart al haar etensresten voor de voedselbank

Marcia (41) bewaart al haar etensresten voor de voedselbank
Foto: iStockPhoto - Getty Images

De 41-jarige Marcia Chandeux helpt mensen die moeite hebben om rond te komen. Ze heeft een mooie bestemming gevonden voor alles wat overblijft van haar avondeten. Aardappelschillen, vleesresten en oud brood, alles wat nog maar enigszins eetbaar is gaat naar de voedselbank.

“Ik hou van lekker eten”, glimlacht Marcia. “Ik kook elke avond vers en koop luxe producten. Kreeft, scharrelbiefstuk, soms oesters. Ik kan me dat veroorloven, maar ik begrijp heel goed dat niet iedereen dat kan.”

Marcia zocht contact met de plaatselijke voedselbank. “Juist in deze dure tijden is het zonde om mijn etensresten zomaar weg te gooien. Alles wat na het diner nog op mijn bord ligt, gooi ik in een speciale emmer. Die breng ik twee keer per week naar de voedselbank. Zo verspil ik minder voedsel en ik help mensen die het minder hebben.”

“Het voelt heel goed om dit voor anderen te doen”, zegt Marcia, terwijl ze drie sperziebonen in de emmer schuift. “Kijk, het lijkt misschien niet veel, maar deze boontjes en het restje veldsla van gisteren vormen samen toch weer een lekkere salade.”

 
Deel dit artikel: