15 ℃

Marcel (35) wil ‘Dag van de Uitkeringstrekker’

De 41-jarige Marcel de Riphorst uit Wehl wilt dat de ‘Dag van de Uitkeringstrekker’ in het leven word geroepen. Dat laat hij weten in een interview met de Daklozenkrant.

Foto: Kusska / Shutterstock.com

“Kijk, je hebt overal een week of een dag voor”, begint de 37-jarige uitkeringstrekker. “Week van de Scheidsrechter, Dag van de Onderwijzer, Dag van de Hulpverlener, noem maar op. Zelfs dieren hebben een eigen dag. Waarom krijgen wij uitkeringstrekkers niet een dag waarop wij in het zonnetje worden gezet?”, klaagt de De Riphorst (40), terwijl hij een blik Klokbier opentrekt.

“Wij zitten niet hele dagen te niksen hoor, laten we dat voorop stellen”, gaat de 38-jarige Marcel verder. “We werken keihard om zwart geld bij te verdienen. Want wij willen ook wel eens stappen en dat kan niet met alleen een uitkering. Als ze de uitkering nou eens wat hoger maken, dan hoef ik ook niet zwart bij te klussen om vier keer per week naar de kroeg te kunnen. Veel hoeft er niet bij. Een eurootje of 500 per maand zou al genoeg zijn”, besluit Marcel zijn betoog, terwijl hij aan zijn achtste halve liter Klokbier begint om 13:00 uur.

 
Deel dit artikel: