16 ℃

“Met mijn heftruck werk ik aan een betere wereld”

“Twee pallets precies op elkaar zetten, dat geeft een geweldige kick”, zegt Marcel Vot uit Blerick. De 20-jarige heftruckchauffeur wil met zijn talent de wereld een stukje mooier maken.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Schijnbaar zonder enige moeite stuurt hij zijn heftruck door de hallen van Bovekamp Packaging. “Het is zwaar werk, maar het geeft me veel voldoening”, zegt Marcel. “Gisteravond bijvoorbeeld. Toen hebben we met drie man zestien zeecontainers gelost. Millimeterwerk hoor. En je mag niet slordig worden. Je werkt toch met golfkarton. Om elf uur stond de laatste pallet op z’n plek. Een machtig gevoel. Ja, daar doe je het voor.”

Marcel zet zijn talent graag in om mensen te helpen. “Ik heb weleens een vrachtwagen gelost van een chauffeur met een gehandicapte zoon. Door snel te werken, was hij een half uur eerder thuis. Op zo’n moment maak je echt het verschil in iemands leven.”

Maar Marcel’s ambities reiken verder. “Uiteindelijk wil ik met mijn heftruck de wereld over. Dingen verplaatsen. Dorpen bevoorraden”, droomt de ambitieuze Limburger. “Er is zoveel oorlog en haat in de wereld. Ik hoop dat ik met mijn heftruck mensen nader tot elkaar kan brengen. Wist je dat Nelson Mandela ook een tijdje heftruckchauffeur was?”

 
Deel dit artikel: