29 ℃

Mannen emotioneel en uitgeput na Internationale Vrouwendag

Foto: TheVisualsYouNeed / Shutterstock.com

Het is de dag na dé dag ervoor. Het overweldigende succes voor de vrouwen op Internationale Vrouwendag, gisteren, kent ook een keerzijde. Vanuit diverse mannenorganisaties stromen de berichten binnen. Opoffering, diep gaan en uitputting zijn de woorden die het meest naar voren komen. En dit is nog maar het begin.

Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Door vrouwen onderling, overheden, ondernemingen en andere organisaties werd door middel van vele activiteiten en acties uitgebreid aandacht gevraagd voor de positie van de vrouw. Veel mannen hebben hier gehoor aan gegeven, vanuit eigen initiatief of onder maatschappelijke druk.

De lat ligt echter hoog. Te hoog voor sommigen. “Ik weet even niet meer waar ik het zoeken moet”, barst Jan Stark (45) uit Hillegom in tranen uit. “Ik ben diep gegaan. Heel diep. En dan heb ik het niet alleen over een dagje geen huiselijk geweld of een bosje bloemen. Ik heb haar de keuze gelaten wat ze gisteren ging koken, aanwijzingen gegeven waar ze beter kan gaan stofzuigen, dankjewel gezegd toen ze een biertje voor me haalde en ga zo maar door. En krijg ik daar nu erkenning voor? Niets. Ik voel me voor lief genomen. Ik ben kapot.”

 
Deel dit artikel: