21 ℃

Man woedend omdat iemand zijn planeet probeert te redden

Enkele honderden klimaatactivisten hebben in Amsterdam gedemonstreerd voor een beter klimaat. De activisten zijn bang dat de klimaatverandering desastreuze gevolgen zal hebben voor de mensheid.

Foto: Youri Appelman / Shutterstock.com

Toch is niet iedereen blij met de bezorgdheid van de demonstranten. Johannes uit Tilburg is uiterst kritisch. Met een weloverwogen, goed beargumenteerd betoog zet hij openlijk vraagtekens bij de persoonlijke hygiëne van de klimaatdemonstranten. “Wat is het toch een stelletje goor ongeregeld tuig, en maar profiteren van hun uitkeringen”, aldus de sympathieke Brabander op Facebook.

De klimaatactivisten vinden dat vergaande maatregelen nodig zijn om de aarde ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden. Maandag gingen ze de straat op om hun oprechte zorgen te uiten. Toch koestert ook Irma uit Amsterdam weinig sympathie voor de activisten die met de beste bedoelingen proberen de aarde gezonder te maken. “Daar zitten ook weer kleine Volkertjes in de dop tussen”, weet de vriendelijke Amsterdamse, verwijzend naar de bekende moordenaar Volkert van der G.

Klimaatactivist Jurgen (31) knikt. “Tsja, daar is geen speld tussen te krijgen”, zucht hij. “Ik sta hier te demonstreren om de planeet te redden waarop ook Irma rondloopt. Maar Irma heeft gelijk: vanwege onze zorgen over het klimaat zijn wij eigenlijk, diep van binnen, allemaal doorgedraaide moordenaars, net als Volkert. Irma weet met haar reactie feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Hulde voor haar haarscherpe analyse.”

 
Deel dit artikel: