11 ℃

Man (46) verwondt zich aan spitskool

Man (46) verwondt zich aan spitskool
Foto: Laurens Jobse / Shutterstock.com

BARNEVELD - Een inwoner van Barneveld heeft een snijwond opgelopen aan de punt van een spitskool. “Mijn vrouw was een dagje uit met haar vriendinnen, dus ik moest zelf de boodschappen halen. Op het lijstje stonden aardappelen, spitskool en biefstuk. Ik had nog nooit van spitskool gehoord, maar gelukkig hielp de groenteboer mij goed”, aldus de 46-jarige man, die anoniem wenst te blijven.

Nadat hij de boodschappen had betaald, ging het mis: “Ik gooide de spitskool zonder na te denken in mijn tas en toen gutste het bloed al uit mijn hand. Ik had er niet bij stilgestaan dat de punt van een spitskool zo scherp kan zijn. Dom eigenlijk, het heet niet voor niets spitskool.”

Gelukkig waren er toevallig ambulancemedewerkers in de buurt. Zij hebben de wond ter plekke verzorgd, waardoor de man niet mee hoefde naar het ziekenhuis. Op de vraag of de geschrokken Barnevelder de kool daarna nog aangeraakt heeft, antwoordt hij resoluut: “Nee, mijn vrouw kookt altijd.”

Het Voedingscentrum in Den Haag benadrukt dat alle koolsoorten gezond zijn, maar dat men extra voorzichtig moet zijn met scherpe ingrediënten. Overigens komen verwondingen door spitskolen gelukkig weinig voor. Huisartsen zien wel een stijging van het aantal ongelukken met snijbonen.

 
Deel dit artikel: