23 ℃

Man (43) verdacht van terugleveren energie via zonnepanelen

Man (43) verdacht van terugleveren energie via zonnepanelen
Foto: Dutchmen / Ewelina Wachala / Shutterstock.com / Nieuwspaal

REMSBEEK - Een 43-jarige man uit Remsbeek wordt ervan verdacht tientallen kilowatturen aan energie te hebben teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De stroom was afkomstig van zijn zonnepanelen.

De politie kwam de man op het spoor dankzij een tip uit de buurt. Op het dak trof de politie twaalf zonnepanelen aan met een vermogen van elk 440 wattpiek. De man zou op zonnige dagen systematisch stroom van de zonnepanelen aan het net hebben teruggeleverd.

Om te voorkomen dat mensen met zonnepanelen stroom gaan terugleveren, leggen de meeste energiebedrijven al flinke boetes op voor teruggeleverde stroom. Maar blijkbaar liet de man zich daar niet door afschrikken.

"Schandalig, een ander woord heb ik er niet voor"
Joost Luijerdrager, burgemeester

Volgens burgemeester Joost Luijerdrager zou de man er al langer duurzame ideeën op nahouden: “Ik ben blij dat hij nu is opgepakt en ik hoop dat we hiermee een voorbeeld kunnen stellen. Nog steeds zijn er hufters die via hun zonnepanelen stroom terugleveren, terwijl het stroomnet toch al overbelast is. Soms gaat het om honderden kilowatturen die zo, hup, in het stroomnet worden gedumpt. Schandalig, een ander woord heb ik er niet voor.”

Om te voorkomen dat het stroomnet nog meer wordt belast met teruggeleverde stroom, heeft de brandweer alle zonnepanelen van de verdachte inmiddels van het dak gehaald.

 
Deel dit artikel: