13 ℃
Na sabotage Nord Stream:

Man uit Meppel laat zijn gasleiding nu 24 uur per dag bewaken

Man uit Meppel laat zijn gasleiding nu 24 uur per dag bewaken
Foto: Hydebrink / FPSecurity / Shutterstock.com

Na de opzettelijke vernieling van de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 zit ook bij veel Nederlanders de schrik er goed in. De 51-jarige Wout Bulderhof uit Meppel laat zijn gasleiding nu 24 uur per dag bewaken.

Wie de straat in loopt, kan er letterlijk niet omheen. Voor het huis van Bulderhof staan twee gespierde beveiligers. Ze bewaken continu de gasleiding van zijn vrijstaande woning. “De gasleiding is belangrijk voor mijn verwarming, de douche en mijn gasfornuis. Daarom neem ik geen enkel risico”, legt hij uit.

“De gasleiding loopt vanaf de straat, onder mijn voortuin door, naar de gevel. Door de sabotage van Nord Stream begreep ik pas hoe kwetsbaar mijn gasleiding is. Kwaadwillenden konden met een eenvoudige graafmachine en explosieven mijn gasleiding saboteren. Het is een wonder dat ze dat in de afgelopen jaren nooit hebben geprobeerd”, zegt Bulderhof.

Met hulp van bewakingscamera’s en een particulier beveiligingsbedrijf staat de gasleiding nu onder permanent toezicht. “Sommige mensen vinden het misschien overdreven, maar ik vind het een fijn idee dat mijn gasleiding wordt bewaakt. Ik slaap een stuk rustiger als ik weet dat ik morgenochtend nog een warme douche heb. Je weet natuurlijk nooit wat Poetin allemaal nog van plan is.”

 
Deel dit artikel: