21 ℃

Man (35) uit Hoorn doet nieuwjaarsduik in ondergelopen kelder

Man (35) uit Hoorn doet nieuwjaarsduik in ondergelopen kelder
Foto: R. Classen / Idea Studio / Yury / Kara / Shutterstock.com

HOORN - Op diverse plekken in ons land vinden vandaag geheel volgens traditie nieuwjaarsduiken plaats. In plaats van grootschalige, georganiseerde nieuwsjaarduiken lijken veel mensen dit jaar te kiezen voor een frisse doop dichtbij huis. Frans Roevers (35) uit Hoorn hoeft zijn woning zelfs helemaal niet te verlaten en start het jaar met een duik in zijn ondergelopen kelder op het Visserseiland.

“Voorgaande jaren dook ik op Nieuwjaarsdag altijd de Noordzee in”, vertelt Frans. “Vanuit Hoorn reed ik dan in zo’n anderhalf uur richting Scheveningen voor een klein sprintje op het strand en een koele onderdompeling van hooguit twaalf seconden. Meteen hierna stapte ik weer de auto in om terug naar huis te rijden. Als ik er nu over nadenk, was dat niet zo duurzaam. Ik moet er niet aan denken dat al die uitstoot van mijn auto een negatief effect zou kunnen hebben op het klimaat. Stel je voor dat we daardoor ineens te maken zouden krijgen met zoiets als extreme en langdurige regenval. Dat lijkt me verschrikkelijk.”

Omdat Frans het voornemen heeft om duurzamer te zijn in 2024, duikt hij in plaats van de Noordzee straks zijn ondergelopen kelder in. “Geen idee wat er precies is gebeurd, maar sinds afgelopen week staat mijn kelder volledig blank. Misschien wordt het douchewater niet goed afgevoerd of er is bij de buren een lekkage, het is voor mij echt een raadsel. Maar goed, ik ga van de nood een deugd maken”, roept Frans vlak voordat hij met een bommetje zijn kelder in duikt.

 
Deel dit artikel: