23 ℃

Man (38) uit Heerlen verdient grof geld met sneeuwpanelen op zijn dak: “Ik zit nu al op duizend euro”

Man (38) uit Heerlen verdient grof geld met sneeuwpanelen op zijn dak: “Ik zit nu al op duizend euro”
Foto: Colour Reactor Rzeszow / Natalia Bostan / Shutterstock.com

HEERLEN - Jarenlang stond Rutger Ravers (38) uit Heerlen bij stadsgenoten bekend als dat rare mannetje dat om onduidelijke redenen besloot om sneeuwpanelen op zijn dak te leggen. Toch lijkt dit ‘rare mannetje’ nu als laatst te lachen. Door de enorme sneeuwval in Zuid-Limburg ziet Rutger zijn banksaldo namelijk almaar toenemen.

“Niemand in mijn omgeving accepteerde mijn investering in sneeuwpanelen. Ze dachten dat ik gek was geworden”, herinnert Rutger zich. “Nu ik met mijn panelen dikke winst maak, zijn ze natuurlijk allemaal jaloers.”

Rutger legt uit waarom hij destijds koos voor sneeuwpanelen: “Het klimaat is compleet aan het veranderen door menselijke vervuiling. Dat betekent ook dat het weer dat wij kennen anders zal gaan worden. Wat heb ik dan aan zonnepanelen als de zon straks niet meer schijnt? Ik besloot daarom te investeren in sneeuwpanelen; een keuze die past bij een treurige toekomst met kutweer.”

In Rutgers woonkamer hangt een apparaatje dat precies aangeeft hoeveel centimeter sneeuw er op zijn dak ligt en wat hij daarmee terugverdient: “Kijk, momenteel is de sneeuwlaag op het dak 8 centimeter dik. Dat is een vrij lucratieve winterse bui, want ik verdien daar nu al zo’n duizend euro mee terug. Van mij mag het daarom gerust nog een poosje blijven sneeuwen.”

 
Deel dit artikel: