13 ℃

Man (35) uit Boxtel stemt 15 maart op provincie Flevoland

Man (35) uit Boxtel stemt 15 maart op provincie Flevoland
Foto: Jelena Stanojkovic / Shutterstock.com

Wout Ekkers (35) uit Boxtel is geen zwevende kiezer meer. Hij is er na lang wikken en wegen namelijk uit naar wie zijn stem gaat op 15 maart voor de Provinciale Statenverkiezingen: het wordt de provincie Flevoland.

“De afgelopen weken heb ik het partijprogramma gelezen van diverse politieke partijen, maar tot mijn grote verbazing bleek geen enkele partij ook maar één woord te zeggen over Flevoland”, aldus Ekkers. “Waar zijn we dan mee bezig met zijn allen?”

Volgens Ekkers zadelen zowel linkse als rechtse partijen de kiezer momenteel op met triviale thema’s als klimaatverandering, sociale ongelijkheid en infrastructuur: “Hierdoor wordt er heel gemakkelijk voorbijgegaan aan cruciale onderwerpen, zoals Flevoland. Het lijkt alsof de politiek haar vingers daar niet aan durft te branden.”

Uit de StemWijzer Noord-Brabant die Ekkers laatst had ingevuld, bleek dat zijn meningen en ideeën over de bestuurswijze van de provincie het sterkst overeenkwamen met PvdA (3%), Volt (2%) en Alliantie (2%). Toch is Ekkers zeker niet van plan om op een van die partijen te gaan stemmen: “Die partijen sluiten weliswaar goed aan bij mijn standpunten ja, maar bij nader inzien heb ik toch het idee dat hun visie te weinig is toegespitst op Flevoland. Jammer. Ik stem daarom 15 maart gewoon op de provincie Flevoland.”

Ekkers laat volgende week ook zijn stem horen voor de waterschapsverkiezingen. Hoewel Ekkers water beschouwt als een goede dorstlesser, vindt hij dat mensen ook de neiging hebben om het belang van water te overschatten. Ekkers stemt daarom op het extreemrechtse waterschap ‘Waterschrap’, die inzet op droogte, watertekorten en het verzwakken van dijken. Waterschrap maakt deel uit van de provincie Drenthe.

 
Deel dit artikel: