11 ℃
Buurt verbaasd:

Man (38) roept steeds dat Nederland kapot is, maar woont hier desondanks nog steeds

Man (38) roept steeds dat Nederland kapot is, maar woont hier desondanks nog steeds
Foto: Yannick Vidal / ESB Professional / MaciejForyszewski / Santiago Cornejo / Shutterstock.com

SCHOTKAMP - Voor de derde keer in een week loopt de 38-jarige Ricardo Woezik met een omgekeerde vlag door de straten van Schotkamp. “Nederland is door dat gajes in Den Haag kapotgemaakt”, roept hij. Desondanks woont Ricardo hier nog steeds. 

Ricardo is inmiddels een bekende verschijning in het Gelderse dorp. Buurtbewoners kijken medelijdend toe hoe hij zijn rondje maakt. “Hij loopt hier bijna elke dag”, zegt een buurtbewoonster. “Hij schreeuwt onsamenhangende dingen over boeren, de politiek en asielzoekers. En hij heeft het steeds over de wif of de wef. Hij zegt dat Nederland helemaal naar de klote is, of zoiets. Dat roept hij al maanden, maar hij woont hier nog steeds. Ik snap er niks van.”

Ook zijn buurman vraagt zich af waarom Ricardo nog niet is geëmigreerd: “Als hij vindt dat Nederland kapot is, waarom blijft hij hier dan wonen? Er zijn nog 195 andere landen waaruit hij kan kiezen. Luxemburg bijvoorbeeld, of Paraguay, of Somalië. Daar is het ook nog eens het hele jaar lekker weer.”

“Het zou natuurlijk wel jammer zijn als hij vertrekt”, zegt een andere buurtbewoonster. “Als hij emigreert, raakt Nederland een kei van een heftruckchauffeur kwijt. Dat zou een enorm gemis zijn.”

 
Deel dit artikel: