18 ℃

Man redt vis uit dichtgevroren meer

Foto: Piotr Wawrzyniuk / Shutterstock.com

Hij kreeg al tientallen complimenten en bedankjes van visliefhebbers. Toch voelt Bas Lossert (33) uit Strielwouden zich geen held. “Ik deed gewoon wat ik moest doen. Elke andere visliefhebber zou precies hetzelfde hebben gedaan”, zegt hij nuchter.

Zoals zoveel Nederlanders nam Bas vanochtend een kijkje bij de bevroren meren en plassen in de buurt: “Ik liep een stukje over het dichtgevroren Bartelermeer, toen ik onder mij ineens iets zag bewegen. Een flinke vis zat onder het ijs. Hij kon met geen mogelijkheid meer het water uit.”

Bas twijfelde geen moment en sloeg een wak in het ijs: “Ik ben op mijn buik gaan liggen en ben als een malle gaan grabbelen. Op die manier heb ik de vis onder het ijs vandaan weten te krijgen.”

Bas nam de onderkoelde vis mee naar huis. “Ik heb hem eerst goed warm gewreven. Hij spartelde behoorlijk, want hij was natuurlijk erg geschrokken van zijn ijskoude avontuur. Daarna heb ik hem in een lekker warm bad gegooid”, vertelt Bas. “Deze vis had geluk dat ik toevallig in de buurt was, anders had het heel anders kunnen aflopen.”

 
Deel dit artikel: