13 ℃

Man pakt grappenmaker aan na drama München

“Ik vond dat ik in ieder geval iets moest doen”, zegt de 28-jarige Sven Jonkerts uit Nijkerk. Op internet corrigeerde hij een ongepaste grappenmaker, die meende ‘lollig’ te moeten zijn na de schietpartij in München.

ongepaste-grappenmaker-aangepakt-na-schietpartij-munchenEen 18-jarige Duitse Iraniër schoot bij een winkelcentrum in de Duitse stad 9 mensen dood en verwondde er 21. Uit de hele wereld komen geschokte reacties binnen. “Wat erg wat er gebeurd is, sterkte voor iedereen”, schreef Annemieke de Gruijl uit Moordrecht op Facebook.

Toch waren er ook enkelingen die het drama in München aangrepen om ongepaste grappen te maken. “Ik ben ook weleens in Duitsland geweest. Het komt nu allemaal wel heel dichtbij”, schreef ene Freddy op internet. Sven Jonkerts las die reactie en greep direct in. “Too soon”, schreef hij eronder.

Jonkerts krijgt veel lof over de manier waarop hij de vermeende lolbroek aanpakte. Hij vindt niet dat hij te hard is geweest. “Ik deed wat ik moest doen”, zegt hij nuchter. “Over dit soort drama’s maak je geen grappen, vind ik. Iedereen heeft zich daar gewoon aan te houden. Ik neem aan dat deze meneer zijn lesje nu wel heeft geleerd.”

 
Deel dit artikel: