19 ℃

Man overleeft Week Zonder Vlees

Felicitaties voor Dirk Hoffers uit Amstelveen. De 57-jarige heftruckchauffeur heeft de Nationale Week Zonder Vlees overleefd. Volgens zijn artsen heeft hij een redelijke kans op volledig herstel.

Foto: Alexander Raths / Shutterstock.com

Een dagje zonder vlees is voor de meeste mensen geen probleem. Maar een hele week? Dirk Hoffers ging die bizarre uitdaging aan. “Ik wilde het gewoon proberen. Mijn grenzen verleggen. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik het zou volhouden”, zegt hij.

Maandag 5 maart ging de Nationale Week Zonder Vlees van start. “Ik was goed voorbereid. Ik had me eerst flink volgevreten met Hemaworst, kiloknaller en Big Macs. Maar dan komt toch het moment dat je moet stoppen. Mijn familie was er om me te steunen, maar je moet het uiteindelijk toch zelf doen”, aldus Hoffers.

“Ik ben door een hel gegaan, dan mag je best weten”, zegt hij. “Vooral toen ik woensdag met een ijzertekort in het ziekenhuis belandde en in coma raakte. Desondanks zette ik door. Daar ben ik best trots op.”

Hoffers is blij dat hij de Week Zonder Vlees heeft overleefd. Of hij volgend jaar weer meedoet weet hij nog niet: “Eerst maar eens onbeperkt spareribs eten, daarna zien we wel verder.”

 
Deel dit artikel: