17 ℃

Man (34) opent thuis zijn eigen privé-café uit protest tegen coronapas

Foto: Sam Wordley / Shutterstock.com

Wie een café wil bezoeken, moet een coronapas kunnen tonen. De QR-code dient als bewijs dat de bezoeker is gevaccineerd. Wesley Scholver (34) is het eens met de nieuwe toegangsregel. Uit protest opende hij thuis zijn eigen privé-café. “Voor mij alleen en zonder coronapas”, legt hij uit.

Overal slingeren lege flessen en het hele huis ruikt naar bier. In de keuken pruttelt de frituurpan en in de huiskamer klinkt harde muziek van André Hazes. “Ik heb geprobeerd de sfeer van een café zo goed mogelijk na te bootsen”, legt de sympathieke Brabander uit. “Ik heb hier bier, borrelnoten en op internet heb ik zelfs een online gokkast gevonden. Mijn huiskamer is een echte kroeg geworden. Het enige verschil is dat mijn privé-café nooit sluit.”

In de schuur laat Wesley zijn voorraad zien. “Eenendertig kratten. Genoeg voor de hele maand”, zegt hij trots. “Ik drink al vijfentwintig jaar bier, dat laat ik me door de overheid niet afnemen. Ik ben tegen die coronapas, maar op deze manier kan het zuipen toch gewoon doorgaan.”

 
Deel dit artikel: