16 ℃

Man na castratie een stuk rustiger

“Wat je bij andere diersoorten ziet, is bij de mens precies hetzelfde”, legt arts Jos Koelewijn uit. “Wanneer de man zijn geslachtsdrift kwijtraakt, betekent dat zeker een verandering in zijn gedrag. Er komt rust en wat er in bed gebeurt, wordt minder belangrijk. En dan heb ik het niet over het slapen, dat begrijpt u wel.”

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Koelewijn heeft zich verdiept in het verband tussen castratie en het gedrag van de man.
Hij ontdekte een duidelijk verband tussen mannen die ‘geholpen’ zijn en hen die nog hulpeloos zijn. De mannen die zich hebben laten helpen zijn duidelijk rustiger en gedragen zich minder agressief en opdringerig.

De arts legt uit: “Er zijn dieren gebruikt in het onderzoek. Maar de mens is te beschouwen als de top van het dierenrijk. De ‘kroon op de schepping’ wordt de mens dan ook wel genoemd. Maar toch, ik moet erkennen dat er veel opvallende vergelijkingen tussen een man en een huisdier zijn. Het kan zeker nuttig en plezierig zijn om uw man over te halen zich te laten helpen. De effecten kunnen de relatie ten goede komen. Uw man luistert beter, is veel rustiger en snuift niet meer in uw nek op uw vrije avond.”

 
Deel dit artikel: