21 ℃

Man investeert hele bijstandsuitkering in bitcoins

“Als ik mijn uitkering op de bank laat staan levert het bijna niets op. Nu zie ik de waarde elke dag stijgen”, lacht de werkloze Jordi Grijzen. Al maandenlang investeert hij zijn gehele bijstandsuitkering in bitcoins.

Foto: Olga Anourina / Shutterstock.com

Uitkeringsgerechtigden zoeken naar steeds slimmere manieren om niet te hoeven werken. Mensen met een bijstandsuitkering stappen massaal in bitcoins. De waarde van de digitale munt steeg deze week tot boven de tienduizend dollar.

“Als mijn uitkering is bijgeschreven ga ik direct naar mijn laptop”, vertelt Jordi (36). “Drie jaar geleden belandde ik in de bijstand en kocht ik mijn eerste bitcoins. Die zijn nu meer dan honderdzestigduizend euro waard. En de overheid weet van niets.”

Maar wat als de koers van de bitcoin instort? Jordi haalt zijn schouders op. “Ach, dat is het risico dat je neemt”, zegt hij nuchter. “Kijk, ik heb het geld natuurlijk niet nódig. Mijn eten krijg ik van de voedselbank en dankzij de huursubsidie woon ik bijna voor niks. Die bitcoins zijn voor mij een soort hobby. Wat moet je anders doen, als je geen werk hebt?”

 
Deel dit artikel: