18 ℃

Man in Frankrijk bijna doodgeknuppeld met stokbrood van dag oud

Man in Frankrijk bijna doodgeknuppeld met stokbrood van dag oud
Foto: Henry Sy John / Shutterstock.com

De ongeregeldheden in Frankrijk hebben een nieuw dieptepunt bereikt. In de Franse stad Périgueux is een man bijna doodgeknuppeld met een stokbrood van een dag oud.

Verschillende Franse steden zijn al dagen het toneel van rellen, plunderingen en vernielingen. De relschoppers lijken nu stokbroden van een dag oud als wapen te hebben ontdekt. Volgens terreurdeskundige Fred Wolsmacher moet het gevaar van de Franse ‘baguette’ niet worden onderschat. “Een vers Frans stokbrood is niets meer dan een smakelijk ontbijt- en lunchproduct. Maar zodra het stokbrood enkele uren oud is, kun je er iemand vreselijk mee verwonden”, waarschuwt Wolsmacher.

Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Naar aanleiding van het incident heeft de burgemeester van Périgueux alle Franse bakkers opgeroepen om stokbroden alleen te verkopen als ze kakelvers zijn. Wie het stokbrood na enkele uren nog niet helemaal heeft opgegeten, wordt aangeraden het stokbrood met behulp van een hamer preventief te verkruimelen.

 
Deel dit artikel: