21 ℃

Man in coma na ontbijtkoek bij lunch

Een 34-jarige man uit Bilthoven is vanmiddag hevig schuimbekkend van zijn werk afgevoerd nadat hij een stuk ontbijtkoek had gegeten tijdens de lunch. In het ziekenhuis wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. De artsen zijn somber over zijn prognose: “Waarschijnlijk zijn we te laat.”

Foto: Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock.com

De collega die tijdens de lunch naast hem zat beschrijft het afschuwelijke voorval: “Ik zag hem opeens een stuk ontbijtkoek uit een boterhamzakje halen. Dat leek me al een onverstandige plek om het te bewaren, want die zijn alleen voor boterhammen. Toen ik hem waarschuwde dat de tijd voor ontbijt al lang was verstreken, stak hij de plak net in zijn mond. Toen was het al te laat, kwart voor één. Dat is lunchtijd, dan moet je een lunchkoek nemen.”

Behandelend arts Nico Verwaay benadrukt het belang van er op tijd bij zijn met ontbijtkoek: “Vaak kun je het tot een uurtje of tien zonder problemen eten, maar daarna wordt het heel snel een ander verhaal. Als zo’n ontbijtkoek eenmaal gaat rotten, kun je het beter laten liggen tot de volgende ochtend. Deze arme drommel heeft een hoge prijs betaald voor het niet lezen van de etiketten. Er staat duidelijk ontbijtkoek op. Daar lig je dan, met je coma.”

Het slachtoffer zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

 
Deel dit artikel: