13 ℃

Man gebruikt kettingzaag alleen nog voor vreedzame doeleinden

De in opspraak geraakte Wim Croosbrugge zal zijn kettingzaag alleen nog gebruiken voor vreedzame doeleinden. Dat heeft de 63-jarige boekhouder besloten na gesprekken met de gemeente. 

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Croosbrugge zorgde in de afgelopen tijd voor angst in de buurt. Hij biedt zijn verontschuldigingen aan voor hetgeen er gebeurd is. “Ik heb me teveel laten leiden door mijn enthousiasme. Dat spijt me oprecht. Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt hij nu.

Van de gemeente hoeft Croosbrugge niet helemaal afstand te doen van zijn kettingzaag. “Hij heeft ons verzekerd dat hij het apparaat voortaan uitsluitend zal gebruiken voor vreedzame doeleinden. Of hij zich aan die afspraak houdt zal moeten blijken, maar vooralsnog geven wij hem het voordeel van de twijfel”, aldus wethouder Jos van Boekel.

Buurtbewoners zijn nog niet overtuigd van de goede bedoelingen van Croosbrugge. “We hebben dit al zo vaak meegemaakt. Het gaat een tijdje goed en dan begint ‘ie weer”, zegt een anonieme buurman hoofdschuddend. “Wat ons betreft blijft hij van harte welkom, maar zonder kettingzaag.”

Croosbrugge heeft beloofd met alle nabestaanden te zullen gaan praten.

 
Deel dit artikel: