Man (25) drinkt op Koningsdag maar 30 bier uit protest tegen monarchie

Foto: Anastasiia-S / Kues / Shutterstock.com

Hij noemt zichzelf ‘een republikein in hart en nieren’. “Willem-Alexander krijgt miljoenen van ons belastinggeld, alleen omdat hij toevallig uit de juiste baarmoeder komt. Totaal ondemocratisch”, moppert hij. Daarom drinkt Wesley op Koningsdag niet meer dan dertig biertjes.

Uit een recente opiniepeiling van EenVandaag blijkt dat de populariteit van koning Willem-Alexander flink is afgenomen. Amper de helft van de bevolking heeft nog vertrouwen in de koning. Ook de 25-jarige Wesley Houweneef is bepaald geen fan van het koningshuis. ‘Graaiers’ noemt hij ze. Daarom zal Houweneef ‘maar een heel klein beetje meedoen met de festiviteiten op Koningsdag’.

“Die man (koning Willem-Alexander, red.) krijgt miljoenen per jaar en woont in paleizen, omdat hij toevallig uit de juiste doos komt. En wij maar betalen. Moeten we dat vieren? Ik vind van niet”, zegt Wesley stellig. “Het zou dan ook heel erg hypocriet zijn als ik op Koningsdag uitbundig zou gaan feesten. Je moet staan voor je principes, vind ik. Dertig bier, niet meer.”

 
Deel dit artikel: