12 ℃

“Dit is toch meer iets voor vrouwen”

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Het is algemeen bekend dat mannen en vrouwen verschillende taken hebben in het leven. De man werkt, terwijl de vrouw kinderen baart en voor het huishouden zorgt. Helaas krijgen vrouwen daarvoor niet altijd de erkenning die ze verdienen. Daarom besloten tien mannen om voor één dag de rollen om te draaien. 

Eddie Hoenderveld uit Schagen werkt in het dagelijks leven in de gezondheidszorg. Een drukke baan, waardoor hij geen tijd heeft voor het huishouden. Daarom is hij getrouwd met Patricia. Zij doet normaliter de huishoudelijke klusjes, waardoor Eddie zijn tijd kan besteden aan belangrijker werk. Maar vandaag vult Eddie voor één keer de wasmachine, gewoon om eens te ervaren hoe dat is.

Eddie heeft de handleiding van de wasmachine uitvoerig bestudeerd, maar raakt toch enigszins geïntimideerd als hij het apparaat voor het eerst van dichtbij ziet. Vloekend rukt hij aan het deurtje, om pas na vijf minuten te ontdekken dat het scharnier aan de andere kant zit. Patricia kijkt toe vanaf de bank en giert het uit.

Eddie doet zijn best om de gehele inhoud van de wasmand in de machine te proppen. Na een klein kwartier zit alles erin. Eddie heeft het zweet op zijn voorhoofd. “Het is zwaarder dan ik dacht”, hijgt hij. “Dit is toch meer iets voor vrouwen hoor.”

Morgen is het de beurt aan Patricia. Zij gaat voor één dag aan het werk als hersenchirurg.

 
Deel dit artikel: