16 ℃

Man (43) die niet meer gelooft in fossiele brandstof staat nog altijd stil op de vluchtstrook

Man (43) die niet meer gelooft in fossiele brandstof staat nog altijd stil op de vluchtstrook
Foto: Daily Creativity / Dean Drobot / Shutterstock.com

Edwin Marmers (43) uit Gouda staat al zeker vier dagen met zijn auto stil op de vluchtstrook langs de A12. De oorzaak hiervan is een lege tank. Hoewel Edwin niets liever wil dan terugkeren naar zijn gezin, is hij van mening dat de jerrycan met benzine in de achterbak geen duurzame oplossing is. 

“Fossiele brandstoffen leiden tot onherstelbare schade aan het klimaat en daarnaast is fossiele brandstof geen onuitputtelijke bron van energie. Halverwege de rit van Waddinxveen naar Leiden, om precies te zijn bij hectometerpaaltje 7,8, werd dat ineens duidelijk. Ter plekke besloot ik dat het anders moest”, vertelt Edwin.

“Mijn vrouw denkt er heel anders over. Zij zegt dat er sprake is van een acute situatie en dat fossiele brandstof op dit moment belangrijk is om de auto te kunnen laten rijden. Zij ziet benzine nog steeds als een soort cruciale brandstof of zo. Ik vind dat een achterhaalde opvatting.”

Edwin legt uit dat hij de mening van zijn vrouw respecteert, maar dat de zaak toch echt wat gecompliceerder ligt: “Mijn vrouw zegt dat benzine op de korte termijn ertoe bijdraagt dat ik naar huis kan en mijn gezin niet voorgoed kwijtraak. Ik vind dat we naar het grotere plaatje moeten kijken. Enfin, ik denk dat iedereen daar een persoonlijke keuze in moet maken. Voorlopig sta ik hier goed.”

 
Deel dit artikel: