15 ℃

Man begint fanclub voor Mark Rutte

Premier Mark Rutte heeft sinds kort een eigen fanclub. De club is opgericht door Dries Huffels uit Voorburg. “Mark Rutte is de beste premier die ons land ooit heeft gehad. De fanclub is bedoeld om hem te eren”, legt Huffels uit.

man-begint-fanclub-voor-mark-rutteHuffels krijgt bijna tranen in zijn ogen als hij over de premier praat. “Zijn krachtige leiderschap, zijn sympathieke voorkomen, zijn diplomatieke vaardigheden, Rutte heeft alles wat een premier moet hebben”, zegt de fanclubvoorzitter. “Rutte is ongekend populair bij de bevolking. Dat is natuurlijk niet voor niets.”

De 59-jarige magazijnmedewerker heeft vooral bewondering voor de manier waarop Rutte ons land door de crisis leidde. “In vergelijking met andere Europese landen is Nederland redelijk ongeschonden uit de economische malaise gekomen. Vooral ouderen, zieken en mensen met een laag inkomen zijn ontzien. Rutte heeft oog voor de zwakkeren in de samenleving. Daar verdient hij respect voor.”

De fanclub telt inmiddels bijna honderd leden. “We komen elke maand bij elkaar. Dan bespreken we de politiek en het deskundige optreden van Mark. En we zingen. Ik hoop Mark ooit eens in het echt te mogen ontmoeten. Maar ja, ik ben maar een gewone burger. Zo’n man heeft natuurlijk wel wat beters te doen.”

 
Deel dit artikel: