13 ℃

Mammoet gezien in Vondelpark

In het Amsterdamse Vondelpark hebben verschillende bezoekers een mammoet gezien. De politie is samen met de Koninklijke Marechaussee en jachtopzichters op zoek, maar heeft het dier nog niet aangetroffen.

mammoetDe politie gaat ervan uit dat de mammoet van een particulier is. “Hij is in ieder geval niet ontsnapt uit een dierentuin”, aldus een voorlichter van de politie. Deskundigen van Artis adviseren om tijdens schemer en in het donker niet het park in te gaan.

De politie heeft de afgelopen dagen verscheidene meldingen binnengekregen van mensen die een enorm harig beest door het park zagen struinen. De eerste melding kwam zaterdag uit de buurt van het Filmmuseum. Daar stond het beest een rododendron te verorberen.

Vandaag is de mammoet nog gezien terwijl hij stond te drinken bij een vijver. De Marechaussee kamt de delen van het park waar het dier zich kan ophouden sinds Eerste Paasdag zorgvuldig uit. De politie en het KLPD voeren luchtpatrouilles uit. De politie benadrukt dat de mammoet zal worden neergeschoten zodra hij is getraceerd, tenzij de eigenaar een vergunning kan laten zien.

 
Deel dit artikel: