Magere Hein wil af van slecht imago

Magere Hein wil af van slecht imago
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Radsan

Sinds een aantal weken staat hij weer volop in de belangstelling, maar zijn werk doet bij velen nog de wenkbrauwen fronsen. Dat moet nu eindelijk eens veranderen, vindt Magere Hein. “In de afgelopen tijd ben ik door de media kapotgemaakt. Ik word neergezet als een nare man die uitsluitend dood en verderf zaait. Mensen hebben een totaal verkeerd beeld van me”, zegt hij in een exclusief interview.

Hij ziet er uitgemergeld uit. Jarenlang hard werken en een nooit overwonnen eetstoornis hebben duidelijk hun sporen nagelaten op Magere Hein. “Mensen duiken weg als ze me zien. Ze zijn bang. Daarom wil ik liever niet herkenbaar in beeld”, fluistert hij naar onze fotograaf.

Is die angst terecht? Magere Hein zucht diep en antwoordt dan: “Weet u, er heerst veel onbegrip over mijn werk. Vooral mijn selectieproces wordt vaak bekritiseerd. Natuurlijk, ik neem heus weleens de verkeerde mee. Ook ik maak fouten. Maar kom dan verdorie zélf eens met namen.”

Magere Hein hoopt op een wat positiever imago. “Iedereen wil een stukje waardering voor zijn werk. Ik ook. Er wordt de laatste tijd vaak gesproken over overbevolking en zo, maar ik ben de enige die er ook echt wat tegen doet. Zonder mij was de ouderenzorg al lang onbetaalbaar geworden, om over de pensioenen maar te zwijgen. Maar daar hoor je nooit iemand over.”

 
Deel dit artikel: