13 ℃

Madenkroket is gat in de markt

De madenkroket is in steeds meer snackbars verkrijgbaar. Het is wetenschappelijk bewezen dat maden vol zitten met eiwitten en dus prima vleesvervangers zijn. Slager van Gorkum uit Naaldwijk heeft een gat in de markt ontdekt. Met zijn snacks van verse maden verovert hij Nederland.

Foto: Greatstockimages / Rudmer Zwerver / Shutterstock.com / Nieuwspaal

“Vroeger gooide ik die vleesresten altijd weg”, vertelt hij. “Als je ze liet liggen, kwamen er meteen vliegen op af en binnen de kortste keren zaten er maden in. Totdat ik ergens las dat maden heel gezond zijn en prima vleesvervangers. Nu kweek ik ze zelf. Omdat de meeste mensen het toch wat onsmakelijk vinden om maden te zien, braad ik ze eerst altijd even aan voordat ze in het product verdwijnen. Zo schroei je ze meteen ook dicht, waardoor de sappen beter behouden blijven.”

De madenkroket is inmiddels al in bijna 80 snackbars verkrijgbaar. Slager van Gorkum laat trots de verkoopcijfers zien. Intussen neemt hij zelf een hapje van een verse madenkroket: “Heerlijk” zegt hij, terwijl het net lijkt of er nog iets kronkelt in een van zijn mondhoeken, en verrukt roept hij: “made in Naaldwijk!”.

 
Deel dit artikel: