23 ℃

Madeleine (17): “Ik krijg het geld gewoon nooit op”

Madeleine (17): “Ik krijg het geld gewoon nooit op”
Foto: iStockPhoto - Getty Images

Meer dan 200.000 kinderen in Nederland moeten opgroeien in extreme rijkdom. Dat is heus niet altijd makkelijk. Madeleine de Baton (17) komt uit een zeer rijk gezin. Hoe gaat zij om met haar belachelijke uitgaven en de jaloezie van gewone mensen?

Madeleine’s vader is directeur bij een grote bank. Ze moet elke maand rondkomen van ruim zesduizend euro zakgeld. “Soms weet ik het gewoon niet meer. Waar moet ik al dat geld aan uitgeven?”, zucht de Larense jongedame. “Ik koop steeds nieuwe kleren en ik ga zeven keer per jaar op vakantie, maar toch houd ik elke maand geld over.”

Er zijn veel jongeren als Madeleine. Toch is er nauwelijks aandacht voor jongeren in graaigezinnen. “Mensen weten niet hoe moeilijk het is om op te moeten groeien in rijkdom. Kinderen in achterstandsgezinnen krijgen alle hulp. Maar wij dan? Voor ons hebben de hulpinstanties geen budget. Wij moeten het maar uitzoeken met ons geld”, klaagt ze.

Het allerergst vindt Madeleine de jaloezie van anderen. “Paupers zijn altijd uit op ons geld. Ze vinden zichzelf zielig. Soms komen ze bij ons bedelen, maar wij zijn natuurlijk geen voedselbank. Het is nou eenmaal míjn geld. Daar kan ik toch niks aan doen?”

 
Deel dit artikel: