15 ℃

Macron krijgt tijdens staatsbezoek luxe ontbijt aangeboden: verse afbakcroissantjes en brie op tafel

Macron krijgt tijdens staatsbezoek luxe ontbijt aangeboden: verse afbakcroissantjes en brie op tafel
Foto: Daen van Beers Unsplash

Het ontbijt dat de Franse president Macron vanmorgen kreeg aangeboden tijdens zijn bezoek aan Nederland was met allerlei luxe omgeven. Naast pindakaas en hagelslag kon de president zich volop tegoed doen aan verse afbakcroissantjes en andere luxueuze lekkernijen.

De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte zijn voor een officieel staatsbezoek in Nederland. De twee worden met alle egards ontvangen door de Nederlandse staat. Mark Rutte ontving ze op zijn zondagse fiets en koning Willem-Alexander dronk voor de gelegenheid zijn bier vanmorgen niet uit het flesje, maar uit een bierglas.

“Fransen zijn echte smulpapen en Bourgondiërs. Daar houden wij als goede gastheer uiteraard rekening mee”, lichtte koning Willem-Alexander toe. “We hebben een zeer feestelijk ontbijt laten samenstellen met een heerlijk stukje brie en jus d’orange van Coolbest. En voor deze feestelijke gelegenheid hebben we zelfs een Senseo-apparaat aangeschaft. Nu maar hopen dat ze geen buikpijn krijgen omdat hun ogen groter zijn dan hun maag bij de aanblik van al deze lekkernijen.”

 
Deel dit artikel: