18 ℃

Maatregelen verder versoepeld, sekswerkers binnen drie minuten volgeboekt

Foto: Resul Muslu / Shutterstock.com

Twee minuten en achtenvijftig seconden. Dit was de tijd die er nodig was om alle reserveringen volgeboekt te krijgen sinds het kabinet dinsdagavond aankondigde dat sekswerkers weer aan de slag mogen. Vanwege de enorme belangstelling wordt bekeken of de capaciteit binnen de industrie op korte termijn kan worden vergroot.

Nadat de terrassen in no-time bomvol zaten na heropening, lijkt de seksindustrie nu hetzelfde te overkomen. De sector zoekt naar mogelijkheden. Deels wordt er gerekend op natuurlijk verloop. Door opgebouwde spanningen zouden behandelingen de eerstkomende tijd korter en efficiënter kunnen verlopen. Aangezien binnen een maximum van 30 personen zal gelden, zal een deel van het werk naar buiten verplaatst moeten worden.

“Tjsa, het zal wel even aanpezen worden voor onze meisjes en jongens”, zegt de 59-jarige exploitant Arie. “Onze medewerkers zijn natuurlijk wat minder in vorm, dus spierpijn zullen ze vanaf volgende week wel krijgen. We halen nu wel alvast de nodige zalf in huis om het ergste leed te voorkomen. Want rekt het niet, dan schuurt het wel.”

 
Deel dit artikel: