Maassluis klaar voor intocht Sinterklaas

Nederland houdt z’n adem in voor de officiële intocht van Sinterklaas. Zaterdag komt de Sint aan in Maassluis. In de stad is inmiddels een noodverordening van kracht. Er is een enorme politiemacht op de been om te voorkomen dat het kinderfeest uitloopt op rellen.

mobiele-eenheid-politie-me-demonstratieDe gemeente Maassluis heeft voor de hele stad een noodverordening ingesteld. Dat betekent dat onruststokers direct kunnen worden opgepakt. Verder is Maassluis aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie de bezoekers van het kinderfeest preventief kan fouilleren.

Vrijdag zijn al twee mensen aangehouden die hadden gedreigd de Sinterklaasintocht te zullen verstoren. De politie houdt vooral sociale media goed in de gaten. Wanneer opruiende of bedreigende berichten verschijnen, start de politie direct een onderzoek.

Door de veiligheidsmaatregelen hoopt de organisatie op een gezellig kinderfeest. “Politie en Mobiele Eenheid staan klaar om Sinterklaas een warm welkom te geven”, aldus een woordvoerder. “Maar zo’n kinderfeest blijft natuurlijk link.”

 
Deel dit artikel: