13 ℃

Maarten van Rossem dringt voor bij vaccinatie: “Ik wil weer kunnen dansen”

Foto: The Sewell-Hohler Syndicate / Wiki Commons CC

Maarten van Rossem heeft hemel en aarde bewogen om zo snel mogelijk een vaccin toegediend te krijgen. Naar eigen zeggen kan hij het dansen niet langer missen.

De nationale knuffel-brombeer Maarten van Rossem heeft eerder een vaccinatie toegediend gekregen dan officieel de bedoeling was. Volgens Van Rossem was de wens om weer te kunnen zwieren sterker dan zijn rechtvaardigheidsgevoel: “Iedereen weet dat dansen mijn lust en mijn leven is. Het leven voelde waardeloos zonder het kunnen uitvoeren van deze allesoverheersende passie.”

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kan echter geen begrip opbrengen voor dit voordringen van Van Rossem: “Het gaat weer allemaal om de grote ikke-cultuur. Uiteraard weet ik dat Van Rossem dansend door het leven gaat en dat hij een zuur gezicht krijgt als hij stil moet zitten, maar toch mag dat geen enkele reden zijn om voor te dringen? Het zou een janboel worden als iedereen zo zou denken. Zo is Wopke Hoekstra een groot schaatsliefhebber, maar je ziet hem toch ook geen baantjes trekken met Sven Kramer in Thialf? Dat is nu eenmaal onkies.”

 
Deel dit artikel: