13 ℃

Maarten van der Weijden wil na finish in het water blijven

Topzwemmer Maarten van der Weijden blijft ook na zijn Elfstedenzwemtocht in het water. In verband met het warme weer heeft Van der Weijden besloten voorlopig niet uit het water te komen.

Foto: Tom Goossens / Shutterstock.com

Van der Weijden zwom vrijwel onafgebroken langs de Friese elf steden. Vorig jaar deed hij al een poging, maar strandde. Nu zwom hij de tocht geheel uit. Een indrukwekkende prestatie van de 38-jarige topzwemmer.

Hoewel Maarten de finish inmiddels is gepasseerd, heeft hij nog geen zin om op de wal te klauteren. “Heerlijk fris is het water. Ik ben er net aan gewend. En met die hitte ga ik liever niet aan land. Nee, ik blijf nog lekker even dobberen”, aldus Van der Weijden.

De weerkundigen die hem van advies dienen, begrijpen Maartens standpunt wel. Of er nu wel of geen hittegolf is, héét is het wel. Daar is iedereen het over eens. De hele week blijft de temperatuur nog ver boven de 30 graden. Op de wal is de hitte nauwelijks uit te houden. Naar verwachting zal Maarten van der Weijden pas volgende week zondag uit het water komen.

 
Deel dit artikel: