17 ℃

Maarten van der Weijden wil meedoen aan alle 32 sporten tijdens Zomerspelen in Parijs: “Belangrijk!”

Maarten van der Weijden wil meedoen aan alle 32 sporten tijdens Zomerspelen in Parijs: “Belangrijk!”
Foto: Tom Goossens / Shutterstock.com

Hoewel Maarten van der Weijden nog maar net begonnen is aan zijn Elfstedentriatlon waarin hij zwemmend, fietsend en wandelend geld ophaalt voor kankeronderzoek, heeft hij zijn vizier nu al gericht op een nieuwe uitdaging. Van der Weijden liet vandaag tijdens zijn zwemtocht namelijk weten dat hij in 2024 wil deelnemen aan alle 32 sporten van de Olympische Zomerspelen in Parijs.

Van der Weijden was deze vroege ochtend net weer een uurtje aan het zwemmen, toen Omrop Fryslân besloot om ‘de boom uit Alkmaar’ maar eens te interviewen. Terwijl Van der Weijden zijn borstcrawl uitvoerde, werd er een microfoon onder zijn neus geduwd en gevraagd wat hij na de Elfstedentriatlon gaat doen om geld op te halen voor kankeronderzoek. “Zomerspelen, Parijs”, zegt Van der Weijden terwijl hij naar lucht hapt. “Alle 32 sporten. Veel medailles is veel geld. Belangrijk!”

Sportpsychologen zijn van mening dat Van der Weijden het zeker in zich heeft om volgend jaar als vertegenwoordiger van Nederland 32 sporten uit te voeren, maar stellen ook dat Van der Weijden zich erg goed zal moeten voorbereiden en een strak sportschema zal moeten gaan hanteren direct nadat zijn Elfstedentriatlon erop zit. Naast zwemmen zal Van der Weijden zich namelijk moeten gaan bekwamen in onder meer paardensport, schermen, taekwondo en skateboarden.

Omdat Van der Weijden een beetje een vermoeide indruk maakte en Omrop Fryslân zodoende niet op al hun vragen bevredigende antwoorden kreeg, werd besloten om al na drie kwartier het interview te beëindigen. Het is hierdoor nog altijd onduidelijk hoe Van der Weijden écht denkt over moderne vijfkamp. Ook blijft het gissen of Van der Weijden al ervaring heeft met golf, worstelen en breakdance.

 
Deel dit artikel: