Maagdeneilanden nemen afstand van Wopke Hoekstra

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

In een verklaring heeft het bestuur van de Britse Maagdeneilanden laten weten afstand te nemen van demissionair minister Wopke Hoekstra en van het gehele Nederlandse kabinet.

Volgens de eilandengroep, die wereldwijd vooral bekendheid geniet als belastingparadijs, is het slecht voor hun imago als ze in één zin met Hoekstra worden genoemd: “Wij zijn een fatsoenlijk belastingparadijs en vinden het dan ook zeer pijnlijk dat Nederlandse politici, die mede verantwoordelijk zijn voor een ongekend belastingschandaal in eigen land, ons gebruiken voor hun duistere handeltjes.”

De Britse Maagdeneilanden, die een onderdeel uitmaken van de Antillen, waarschuwen ook andere Nederlandse politici: “Wij weten, buiten het feit dat Kopenhagen de hoofdstad is, helemaal niets van Nederland. Het enige dat we weten is dat Nederlandse politici van schandaal naar schandaal hobbelen en dat ze na zeven maanden aanmodderen nog steeds geen kabinet hebben weten te vormen, omdat het allemaal mensen met grote ego’s zijn. Dat soort mensen zijn wij liever kwijt dan rijk. Vanaf nu roepen wij dan ook alle Nederlandse politici op onze eilanden niet verder te bezoedelen en geen gebruik meer te maken van onze brievenbusfirma’s.”

 
Deel dit artikel: