18 ℃

Luizenmoeder-ster Hein Boele ontkent gezondheidsproblemen

Luizenmoeder-acteur Hein Boele maakt een verwarde indruk. Televisiekijkers schrokken zondagavond van de gezondheidstoestand van de 79-jarige acteur. Boele was nauwelijks aanspreekbaar en viel tijdens het televisie-optreden in slaap. Toch ontkent Boele dat hij ziek is.

Foto: YT CC

In de nieuwste aflevering van de televisieserie ‘De Luizenmoeder’ maakte Hein Boele zijn comeback. Veel kijkers schrokken van zijn gesteldheid. Boele vergat zijn tekst en zat apathisch in zijn rolstoel. Maar volgens Boele zelf is er niets aan de hand.

“Nee hoor, ik mankeer niets”, beweert Boele in een interview met De Telegraaf. Ook het gebruik van een rolstoel ontkent hij: “Ik ben nog altijd alive and kicking, zit niet in een karretje en zwem drie keer per week.”

Dr. Elmo Rijmbeke is specialist klinische geriatrie en volgt de situatie van Hein Boele op de voet. “Het komt vaak voor dat bejaarden hun gezondheidsproblemen ontkennen”, aldus de arts. “Ze klampen zich krampachtig vast aan het leven en weigeren te accepteren dat het lichaam op is. Mogelijk geldt dat ook voor Boele. We hebben immers allemaal kunnen zien hoe hij er aan toe is. Ja, eigenlijk is het heel sneu.”

 
Deel dit artikel: