15 ℃

‘De Luizenmoeder’ betaald van belastinggeld!

Er is felle kritiek op ‘De Luizenmoeder’, nu blijkt dat de televisieserie grotendeels met belastinggeld is betaald. “Het is prima dat de overheid meer geld steekt in het basisonderwijs, maar niet op deze manier”, reageert een boze kijker.

Foto: YT CC

Mediadeskundige Paul van Geelkerken ontdekte het schandaal al vorige maand. “Het kost tonnen, of misschien zelfs miljoenen om zo’n serie te maken. Het blijkt dat omroep AVROTROS bijna de hele rekening neerlegt bij de belastingbetaler”, moppert Van Geelkerken. “Als je dat hoort, is de lol er wel vanaf. Dat geld had ook naar de ouderenzorg kunnen gaan. Dan hadden bejaarden een keertje extra kunnen douchen.”

Charlène van Akersveld is een alleenstaande bijstandsmoeder met drie kinderen. Ook zij betaalt via de Belastingdienst verplicht mee aan ‘De Luizenmoeder’. “Eigenlijk kunnen wij dat geld niet missen, maar we hebben geen keus”, vertelt ze. “Mijn zoontje vroeg laatst of hij mee mocht op schoolreisje. Leg een kind van vijf maar eens uit dat dat niet kan, omdat je geld naar een televisieserie moet. ‘Mama heeft geen centjes voor schoolreisjes, want juf Ank wil ook centjes van mama’, heb ik gezegd. Maar ja, zo’n kind snapt dat natuurlijk niet. Hij weet niet eens wie juf Ank is. Hij heeft juf Liselot.”

 
Deel dit artikel: