29 ℃

Luchtverkeersleiding Schiphol tijdelijk vanaf barkruk

De verkeerstoren op Schiphol krijgt een grondige opknapbeurt. In verband met de werkzaamheden zullen de luchtverkeersleiders tijdelijk uitwijken naar een barkruk langs de Polderbaan.

Foto: StudioPortoSabbia / FuzzBones / Punsayapor / Shutterstock.com

De verbouwing van de verkeerstoren op Schiphol wordt een complexe klus, zegt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De apparatuur wordt gemoderniseerd en er komen meer werkplekken. Tijdens de werkzaamheden kunnen de luchtverkeersleiders tijdelijk niet terecht in de toren. Zij zullen het luchtverkeer dan regelen vanaf een hoge kruk.

“Tijdens de verbouwing blijft Schiphol gewoon open en daar ben ik trots op”, zegt LVNL-directeur Michiel van Dorst. “Op bepaalde uren werken wij vanaf de barkruk. Natuurlijk is die minder hoog dan de verkeerstoren, maar de kruk biedt genoeg uitzicht om alles in de gaten te kunnen houden. We doen er daarmee alles aan om het vliegverkeer tijdens de verbouwing geen hinder te laten ondervinden.”

De verbouwing moet binnen een jaar zijn afgerond. De kruk gaat daarna terug naar cafĂ© Dakota’s nabij het panoramaterras.

 
Deel dit artikel: