19 ℃

Luchtmacht adviseert bombardement op Duindorp

Foto: Roman Mikhailiuk / Shutterstock.com

De militaire staf van de Koninklijke Luchtmacht adviseert de minister van Defensie om met enkele gerichte bombardementen een definitief einde te maken aan de aanhoudende onlusten in Duindorp.

Al ruim een week is het zeer onrustig in Duindorp, een aan de kust gelegen deel van Den Haag. Na het aangekondigde verbod op een vreugdevuur ter gelegenheid van de jaarwisseling, koelt een deel van de bewoners hun woede door het in brand steken van auto’s en andere objecten. Ook moeten bushokjes en andere opstallen het ontgelden. Ondanks de inzet van agenten en ME-ers is het iedere nacht is het weer raak en laaien de vlammen weer op.

Foto: Tish11 / Shutterstock.com

Een laatste redmiddel komt nu in zicht, zo melden bronnen rondom Den Haag. De militaire staf van de luchtmacht heeft aan minister Ank Bijleveld het officiële advies uitgebracht om met precisiebombardementen voor eens en altijd een einde te maken aan de ongeregeldheden in Duindorp. Indien dat plan steun vindt, zullen geluidswagens de bewoners manen om het gebied binnen twee uur te verlaten. Kort daarna kan Duindorp platgegooid worden.

Volgens de militaire staf kan het ‘shock-effect’ zorgen voor meer rust in de wijk. Bovendien kunnen relschoppers na de bombardementen weinig schade meer aanrichten. In de komende uren zal duidelijk worden of mevrouw Bijleveld het advies laat opvolgen.

 
Deel dit artikel: