15 ℃

Lubbermelk rijdt lek tijdens Tour de France en eindigt op zware achterstand: “Oliedom dat ik mijn fietspomp was vergeten”

Lubbermelk rijdt lek tijdens Tour de France en eindigt op zware achterstand: “Oliedom dat ik mijn fietspomp was vergeten”
Foto: Federico Magonio / Shutterstock.com

Wielrenner Gert-Jan Lubbermelk had zich veel voorgesteld van de Tour de France van dit jaar. Helaas is zijn droom in duigen gespat toen hij vandaag lek reed en zijn fietspomp bleek te zijn vergeten.

Gert-Jan Lubbermelk van de ploeg Hansaplast-Roosvicee had zijn hele wielerseizoen afgestemd op de Tour de France, maar is op zeer ongelukkige wijze in de eerste week al kansloos geworden voor een goede eindklassering. De renner kan zelf ook niet geloven dat hij een lekke band niet kon herstellen doordat hij zijn fietspomp was vergeten: “Echt oliedom. Het is mij een raadsel waarom ik zo’n beginnersfout heb begaan. Een fietspomp is gewoon essentieel gereedschap voor een professionele wielrenner.”

Volgens de balende Lubbermelk is het hem nooit eerder overkomen dat hij zijn fietspomp vergat: “Ik ben juist altijd heel precies als het om mijn spullen gaat. In mijn rugzak zitten twee nieuwe binnenbandjes, een extra zadel en een stuur, uiteraard een Simson reparatiedoos, een extra setje bandenwippers, zes volle bidons, een paar blikjes tonijn en een paar rolletjes druivensuiker. En daarbovenop dan altijd mijn fietspomp. Maar goed, uitgerekend vandaag heb ik hem in mijn tent op de camping laten liggen.”

 
Deel dit artikel: