18 ℃

Lowlands verhoogt bierprijs naar 1,1 muntje

Het is één van de meest gehoorde klachten op het festival Lowlands tot nu toe: de bierprijs. Een biertje kostte jarenlang 1 muntje, maar dit jaar tellen de festivalgangers per beker bier 1,1 muntje neer.

Foto: Flickr CC

Met een sip gezicht laat Lisa (23) haar beschadigde nagels zien. “Allemaal kapotgegaan om dat verrekte nul komma één muntje af te scheuren. Het irritante is dat je ook nog eens vaak teveel afscheurt, nul komma drie bijvoorbeeld, en ze er achter de tap vanuit gaan dat de rest fooi is.”

Er zijn ook voorstanders van de prijsstijging. Zo heeft Danny omgerekend dat een biertje nu niet meer 2,75 euro, maar bijna precies 3 euro kost. “Dat rekent veel makkelijker, zo’n rond getal. En ik heb nog geen muntjes af hoeven scheuren, want ik haal gewoon telkens tien bier voor elf muntjes.”

Volgens Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg is het allemaal een kwestie van wennen: “Alles in het leven wordt duurder, daar ontkomen ook grote festivals niet aan. Ik heb begrepen dat dit jaar zelfs op Sziget, traditioneel een van de goedkopere festivals, de bierprijs naar 1,07 muntje gaat.”

 
Deel dit artikel: