13 ℃

Low-budget kinderopvang succesvol: “De kinderen huilen zichzelf snel in slaap”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nbeauty

“Natuurlijk is een normaal kinderdagverblijf veel luxer, maar niet alle ouders hebben daar behoefte aan. Soms is basisopvang voldoende”, zegt bedrijfsleidster Els Fisselink. Ze is eigenaresse van het eerste low-budget kinderdagverblijf van Nederland.

In het hele land is een nijpend tekort aan kinderopvangplekken. Fisselink wil daar wat aan doen, op een zo goedkoop mogelijke manier. In de voormalige varkensstal verblijven zo’n tweehonderd baby’s, peuters en kleuters. “Het ziet er misschien een beetje dramatisch uit, maar dat is het niet hoor. Binnen een half uur huilen ze zichzelf in slaap. Dan merken ze er niets meer van”, zegt Fisselink.

In de opvanghal moet ze haar stem flink verheffen om boven het oorverdovende gekrijs uit te komen. “Het scherpe tarief is mogelijk door flink te besparen op de kosten”, roept de bedrijfsleidster. “We houden hier twee kinderen per vierkante meter. Vooral voor baby’s is dat geen enkel probleem, die slapen toch de hele dag. En natuurlijk is het eten wat eenvoudiger. We hebben een speciale, zeer voedzame pap ontwikkeld. Knurf, noemen we het. Het ruikt afschuwelijk, maar op één lepel knurf kunnen ze zes uur vooruit. We hoeven dus minder vaak maaltijden uit te delen.”

Het low-budget kinderdagverblijf richt zich speciaal op ouders die een normaal kinderdagverblijf niet kunnen of niet willen betalen. “Ouders schrikken als ze horen wat een normaal kinderdagverblijf kost. Wij bieden dezelfde service, maar dan veel goedkoper. Per kind kost de dagopvang hier slechts € 49,- per maand. Zo houden de ouders meer geld over voor bijvoorbeeld wijn en sigaretten.”

 
Deel dit artikel: