Bedevaartsoord Lourdes opent eerste achtbaan

Foto: Oscity / GolfX / Shutterstock.com

Het Franse bedevaartsoord Lourdes heeft er een nieuwe attractie bij. Gelovigen kunnen tijdens hun bezoek aan het bedevaartsoord een ritje maken in een spectaculaire achtbaan.

Lourdes wordt jaarlijks bezocht door honderdduizenden katholieken, omdat de Heilige Maagd Maria daar in 1858 verschenen zou zijn. De laatste jaren waren de bezoekersaantallen sterk gedaald. Met extra attracties hoopt het bedevaartsoord meer bezoekers te trekken.

De attractie is gebouwd naast de sprookjesachtige kathedraal en heeft de naam Holy Ride gekregen. De stalen achtbaan heeft twee loopings, een zogenoemde corkscrew en behaalt een topsnelheid van maar liefst 90 kilometer per uur. Een ritje in de Holy Ride duurt ruim anderhalve minuut. Aan het einde van de rit gaan de pelgrims door een lange tunnel met een helder wit licht aan het einde.

“Tot nu toe kon men hier alleen bidden en heilig water tappen, iets wat vooral de jongere pelgrims niet zo aanspreekt. Willen we ook in de toekomst pelgrims blijven trekken, dan zullen we als park met de tijd mee moeten gaan”, aldus een woordvoerder van het heiligdom. “Met de Holy Ride hopen we onze bezoekers een complete Mariabeleving te kunnen bieden.”

 
Deel dit artikel: