19 ℃

Louis van Gaal spreekt arbeiders Qatar toe: “Jullie moeten imagineren dat jullie succesvol zijn!”

Louis van Gaal spreekt arbeiders Qatar toe: “Jullie moeten imagineren dat jullie succesvol zijn!”
Foto: Ekkasit A Siam / Shawn Hempel / Shutterstock.com

Louis van Gaal heeft Aziatische arbeiders in Qatar toegesproken. De Nederlandse bondscoach vindt dat de werkslaven in Qatar zich teveel als slachtoffer opstellen.

“Waarom zijn jullie werkslaven?”, begon Louis van Gaal bulderend zijn betoog tegenover enkele tientallen arbeidsmigranten die zich de afgelopen jaren in Qatar het snot voor de ogen hebben gewerkt om het WK-voetbal tot een succes te maken. “Omdat jullie niet de juiste levensinstelling hebben! Jullie laten alles maar gebeuren en dat is fout. Het is belangrijk om je te imagineren waar je in het leven naar toe wilt!”

Volgens Van Gaal kunnen de Nepalese en Pakistaanse arbeiders in Qatar nog veel van hem leren: “Denken jullie dat ik er zo slaafs als jullie bij zou zitten als als ik hier moest werken? Denken jullie dat? Nee, natuurlijk niet! Ik zou mezelf imagineren in een van de villa’s van jullie bazen. En ik zou me imagineren op een van hun luxe boten! Ik zou het me net zo lang imagineren tot ik zelf miljonair zou zijn! Maar jullie doen dat niet hè? Jullie lummelen maar wat aan. En daarom word ik dadelijk wereldkampioen en moeten jullie nog tientallen jaren voor een hongerloontje twaalf uur per dag zwoegen in de verzengende zon. Omdat ik zo slim ben en jullie zo dom! Ik hoop dat jullie daar eens over gaan nadenken. Want als je imagineert, gebeurt het ook. Maar als ik jullie zo zie, zijn jullie daar veel te lui voor. En dan is het dus, zoals jullie het zelf altijd zo mooi kunnen zeggen: Garma!”

 
Deel dit artikel: