11 ℃

Louis van Gaal sluit Oranje niet uit: “Heerlijk om die verwende, pedante en poenerige diva’s te coachen”

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Louis van Gaal is voor de KNVB de droomkandidaat om Frank de Boer op te volgen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Van Gaal heeft laten weten dat hij niet onwelwillend staat tegenover een terugkeer op de velden.

Formeel is Louis van Gaal met pensioen, maar toch lijkt een rentree bij het Nederlands Elftal slechts een kwestie van tijd. Van Gaal zegt namelijk dat hij graag nog eens zou willen werken met de huidige, over het paard getilde generatie: “Mijn carrière als clubcoach is voorgoed voorbij, maar mijn handen beginnen wel te jeuken als ik denk aan het trainen en tuchtigen van de zelfingenomen, arrogante en aartsluie oranjespelers.”

Volgens Van Gaal is het zeer te prijzen dat de KNVB nu kiest voor de beste trainer die er voorhanden is: “Blijkbaar hebben de leeghoofden bij de voetbalbond eindelijk hun twee hersencelletjes gebruikt en de beste coach ter wereld boven aan hun lijstje gezet. Dan ben ik ook zo bescheiden en fatsoenlijk om hun vraag in overweging te nemen. Vooral omdat ik het verschil kan maken bij de huidige ruggengraatloze generatie. Want meer dan ooit heeft het Nederlands Elftal nu een verbinder nodig zoals ik.”

 
Deel dit artikel: