12 ℃

Lonen stijgen flink: Nederland bedankt kabinet

Foto: Melanie Lemahieu / photocosmos1 / Shutterstock.com

Nederlanders zijn woensdag massaal de straat op gegaan om het kabinet te bedanken voor de stijgende nettolonen. Vrijwel alle Nederlanders hebben in het nieuwe jaar meer te besteden.

De inkomensbelasting gaat voor de meeste mensen flink omlaag. Daardoor houden Nederlanders meer nettoloon over. Ook mensen met een uitkering krijgen meer te besteden. Dat blijkt uit berekeningen van het ministerie van Sociale Zaken.

Direct nadat het nieuws bekend werd gingen Nederlanders massaal de straat op om het kabinet te bedanken. “Ik kan wel janken van geluk”, zegt een dolgelukkige man in Amsterdam. “Voor het eerst sinds de crisis krijg ik meer te besteden. Ik ben dit kabinet zo dankbaar. Bedankt meneer Rutte!”

Ook in Utrecht werd feestgevierd. Op de Oudegracht vallen zielsgelukkige mensen elkaar huilend in de armen. Anderen steken hun bewondering voor het kabinet niet onder stoelen of banken. Ze dragen spandoeken met teksten als ‘Rutte bedankt’ en ‘Dank u wel kabinet’.

Slechts een enkeling deelt niet mee in de feestvreugde. In een zijstraat staat een vrouw met een geel hesje. Ze wil niet op het nieuws reageren.

 
Deel dit artikel: