Lokclown Teun werkt voor de Rijksoverheid: “Ik controleer of mensen echt geen feestjes geven”

Foto: Stas Knyazev / Shutterstock.com

Tot begin vorig jaar werkte Teun Binsheuvel (54) nog in het circus, maar door de coronacrisis moesten alle voorstellingen worden afgelast. Nu werkt Teun als lokclown voor de Rijksoverheid. 

Vanwege het coronavirus is het momenteel verboden om feestjes te organiseren. Als lokclown controleert Teun of mensen het verbod naleven. “Ik bied me bijvoorbeeld aan op Marktplaats als clown voor kinderfeestjes. Als er dan iemand interesse toont, weet je dat ‘ie van plan is om een feestje te geven. Samen met de politie plannen we dan een inval”, vertelt hij.

Tijdens zijn werk maakt Teun helaas veel nare situaties mee: “Ik werd laatst geboekt voor het verjaardagsfeestje van een klein meisje. Ze werd 4 jaar. Ze begon hartverscheurend te huilen toen ik met vier agenten de woning binnenviel en haar ouders een boete kregen. Op zo’n moment moet je je gevoel echt even opzij zetten. Achteraf ben ik wel blij dat ik die mensen in de val kon lokken. Als dat feestje was doorgegaan, was misschien iedereen besmet geraakt. Daar doe ik het voor.”

 
Deel dit artikel: