23 ℃
Kasboekje

Loïs (22) verdient 6000 euro netto: “Maar ik loop er niet mee te koop of zo”

Loïs (22) verdient 6000 euro netto: “Maar ik loop er niet mee te koop of zo”
Foto: Mitriakova Valeriia / Shutterstock.com

Voor de een is geld geen enkel probleem, voor de ander juist een bron van zorgen. In de rubriek Kasboekje kijken we in de portemonnee van een willekeurige Nederlander. Vandaag: Loïs van der Molen (22), freelance pretentieadviseur. 

“Als freelancer is mijn inkomen wisselend, maar het is nooit minder dan 6000 euro netto per maand”, vertelt Loïs. “Ja, dat is veel geld. Dat vind ik zelf ook. Dat is veel meer dan de meeste mensen verdienen. Maar het verschil is: ik ben het ook echt waard.”

“Een klein deel van mijn inkomen besteed ik aan mijn huis, reizen en eten, maar een groot deel geef ik uit aan mijn businesscoach. Elke maand zo’n drieduizend euro exclusief btw. Wat je daarvoor krijgt? Nou, zij leert me allerlei onzinnige lulpraatjes waarmee ik in de media kan komen om zo mijn bekendheid te vergroten. Sinds ik met haar bezig ben, is mijn omzet verdubbeld. Ik wil elke vier tot vijf maanden op vakantie. Thailand en Bali vind ik zo tof.”

Zeker gezien haar leeftijd heeft Loïs een zeer riant inkomen. Toch blijft ze bescheiden: “Ik loop er niet mee te koop of zo. In de krant zie ik weleens mensen die hun kasboekje openen om ermee te protsen. Zo van: ‘kijk mij eens makkelijk een boel geld verdienen’. Dat zou ik nooit doen. Als een of andere nieuwssite mij zou vragen om te vertellen over mijn enorme financiële succes, dan zou ik nee zeggen. Ik vind dat niet sjiek, snap je?”

 
Deel dit artikel: