17 ℃

Loekasjenko wil niet reageren op vernielingen Belarussische ambassade: “Afvallen heeft nu mijn prioriteit”

Loekasjenko wil niet reageren op vernielingen Belarussische ambassade: “Afvallen heeft nu mijn prioriteit”
Foto: Salma Bashir Motiwala / Shutterstock.com

De Belarussische president Aleksandr Loekasjenko wil desgevraagd niet reageren op de vernielingen aan de ambassade van zijn land in Den Haag. “Momenteel ben ik daar niet mee bezig. Afvallen heeft op dit moment mijn hoogste prioriteit”, aldus Loekasjenko.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de ambassade van Belarus in Den Haag beklad met leuzen. Ook werden de ramen van de ambassade vernield. Verwacht werd dat Loekasjenko woedend zou reageren, maar daar heeft de Belarussische president naar eigen zeggen ‘helemaal de energie niet voor’.

“Als je kijkt naar mijn postuur, dan zie je dat daar iets aan moet gebeuren. In de afgelopen maanden ben ik zeker dertig kilo aangekomen. Ik weeg nu meer dan 120 kilo. Dat is simpelweg niet gezond”, aldus Loekasjenko, die bekendstaat als de belangrijkste bondgenoot van Poetin.

Koekjes

De Belarussische president zegt op dit moment ‘alles op alles’ te willen zetten om gewicht te verliezen. “Dat betekent dus ook: geen koekjes meer”, zucht Loekasjenko. “Ik heb van die gezonde afvalshakes in huis gehaald. Die zijn ronduit smerig, dat mag u best weten, maar veel andere mogelijkheden heb ik niet meer. Als dit weer niet lukt, dan zou het een maagverkleining worden.”

Loekasjenko belooft later terug te komen op de vernielingen aan de ambassade van zijn land: “Eerst moet er dertig, veertig kilo vanaf. Daarna praten we verder.”

 
Deel dit artikel: